همانطور که میدانید، داشتن یک سایت میتواند تاثیر زیادی در افزایش فروش، برندینگ و اعتماد سازی برای کسب و کار شما داشته باشد. در واقع یک سایت حرفهای، پلتفرمی را برای شما ایجاد میکند که از طریق آن بتوانید با مشتریان خود تعامل کرده، محصولات و خدمات خود را به آنها معرفی کرده و برای کسب و کار خود، بازاریابی دیجیتال انجام دهید.
بطور کلی سایتها به 2 دستهی اصلی تقسیم میشوند. سایتهای کاملا کدنویسی شده و اختصاصی و سایتهای وردپرسی.
برای بسیاری از کسبوکارها، بهویژه کسبوکارهای کوچک و خدماتی، سایتهای وردپرسی نسبت به سایتهای اختصاصی به دلیل سهولت استفاده، هزینه کمتر و انعطافپذیری، انتخاب مناسبتری هستند.
در این مقاله قصد داریم تا در ابتدا مزایا و معایب سایتهای وردپرسی را برای شما شرح دهیم، سپس عوامل موثر در مدت زمان طراحی یک سایت وردپرسی را توضیح دهیم و در آخر نیز به این پرسش پاسخ دهیم که طراحی سایت با وردپرس چقدر زمان میبرد؟
پس اگر شما هم به فکر سفارش طراحی یک سایت وردپرسی برای کسب و کار خود هستید، در ادامه با مجله زیشا وب همراه باشید.
بیشتر بخوانید: نقش وبسایت بر موفقیت کسب و کار شما در فضای آنلاین
مزایا و معایب سایتهای وردپرسی
همانطور که در مقدمه نیز گفته شد، برای اکثر کسب و کارها، بخصوص کسب و کارهای نوپا و کوچک، داشتن یک سایت وردپرسی مدرن، کارآمد و بهینه کافی است و نیازی نیست تا این نوع کسب و کارها به سراغ طراحی سایت اختصاصی بروند. اما باید در نظر داشت که یک سایت وردپرسی، با تمام مزایایی که دارد، معایبی نیز ممکن است داشته باشد که در ادامه مزایا و معایب یک سایت وردپرسی را برای شما شرح خواهیم داد.
مزایای سایتهای وردپرسی:
- کاربرپسند بودن: وردپرس بهگونهای طراحی شده که حتی افرادی که دانش فنی کمی دارند، میتوانند بهراحتی از آن استفاده کنند و سایت خود را مدیریت کنند.
- مقرونبهصرفه بودن: هزینه طراحی و نگهداری یک سایت وردپرسی معمولاً کمتر از سایتهای کاملاً اختصاصی است. شما میتوانید از قالبها و افزونههای رایگان یا با هزینه کم استفاده کنید.
- هزینه نگهداری کمتر: هزینهی نگهداری و توسعه یک سایت وردپرسی به مراتب کمتر از هزینهی نگهداری و توسعهی یک سایت کاملا کدنویسی شده است.
- انعطافپذیری بالا: وردپرس با افزونهها و قالبهای متنوع خود امکان ساخت هر نوع وبسایتی را فراهم میکند، از سایتهای خبری تا فروشگاههای آنلاین.
- مناسب برای سئو: وردپرس بهطور پیشفرض بهینهسازی شده و بسیاری از افزونههای سئو را برای بهبود رتبهبندی سایت در موتورهای جستجو ارائه میدهد.
معایب سایتهای وردپرسی:
- محدودیت در شخصیسازی پیچیده: اگر نیاز به طراحی خاص و بسیار پیچیده داشته باشید، ممکن است وردپرس بهتنهایی نتواند پاسخگوی نیازهای شما باشد و به نیاز باشد تا برخی از امکانات از طریق برنامهنویسی سفارشی به وبسایت اضافه شود.
- نیاز به نگهداری مداوم: وردپرس بهروزرسانیهای مداومی دارد و برای حفظ عملکرد و امنیت، باید بهطور مداوم این بهروزرسانیها را انجام دهید.
بیشتر بخوانید: نکات مهم سفارش سایت برای کسب و کار
سایتهای وردپرسی برای چه نوع کسب و کارهایی مناسب هستند؟
وردپرس بهترین گزینه برای کسبوکارهای کوچک، خدماتی، فروشگاهی، سایتهای خبری، وبلاگها و سایر افرادی است که بهدنبال راهاندازی یک وبسایت سریع و مقرونبهصرفه هستند. اما با وجود تمامی امکانات متعدد وردپرس، باید در نظر داشته باشید که برای کسبوکارهایی که نیازهای بخصوصی دارند (مانند بانکها یا شرکتهای بزرگ یا استارتآپهایی با خدمات خاص مانند اسنپ) حتما توصیه میشود که یک سایت اختصاصی داشته باشند و وردپرس جوابگوی نیاز این دسته از کسب و کارها نخواهد بود.
حال که با مزایا و معایب وردپرس آشنا شدید، در ادامه عوامل موثر در مدت زمان طراحی یک سایت وردپرسی را خواهیم گفت و به این سوال پاسخ خواهیم داد که طراحی سایت با وردپرس چقدر زمان میبرد؟
چه عواملی در مدت زمان طراحی سایت وردپرسی تأثیرگذار هستند؟
مدت زمان طراحی سایت وردپرسی به عوامل متعددی بستگی دارد. این عوامل تعیین میکنند که فرآیند طراحی و راهاندازی سایت چقدر طول خواهد کشید. از جملهی این عوامل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. انتخاب قالب آماده یا طراحی قالب اختصاصی
اگر از یک قالب آماده وردپرسی استفاده کنید، طراحی سایت سریعتر انجام میشود. قالبهای آماده بسیاری وجود دارند که میتوانند بهسرعت نصب و تنظیم شوند. اما اگر نیاز به طراحی یک قالب اختصاصی داشته باشید، مدت زمان طراحی سایت بهطور قابل توجهی افزایش مییابد. طراحی قالب اختصاصی نیازمند زمان برای برنامهنویسی و سفارشیسازی است.
نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید، آن است که طراحی یک سایت کاملا اختصاصی و کد نویسی شده، با طراحی قالب اختصاصی برای وردپرس متفاوت است که البته شرح تفاوت این 2 نوع سایت، موضوع این مقاله نمیباشد و در مقالات دیگری آن را شرح خواهیم داد.
۲. میزان پیچیدگی امکانات سایت و تعداد صفحات
سایتهای ساده که فقط شامل صفحات پایهای مانند «درباره ما»، «تماس با ما» و معرفی خدمات هستند، سریعتر طراحی میشوند. اما اگر سایت نیاز به امکانات پیچیدهای مثل فروشگاه آنلاین، سیستم رزرو، فرمهای پیچیده، مدیریت کاربران، یا سیستمهای پرداخت آنلاین داشته باشد، زمان بیشتری برای پیادهسازی این امکانات نیاز است.
۳. استفاده از افزونههای متنوع
افزونهها به وردپرس قابلیتهای جدید اضافه میکنند، اما نصب و تنظیم افزونههای متعدد میتواند زمان بیشتری ببرد. بهویژه اگر افزونهها نیاز به تنظیمات پیچیده یا هماهنگی با یکدیگر داشته باشند.
۴. سئو و بهینهسازی سایت
اگر بخواهید سایت شما از ابتدا برای موتورهای جستجو بهینهسازی شود، باید زمان بیشتری را برای تنظیمات سئو، بهینهسازی تصاویر، سرعت سایت و ایجاد ساختار مناسب محتوا صرف کنید.
بیشتر بخوانید: چرا سئو برای کسب و کار شما مهم است؟
۵. آماده بودن محتوای سایت
اگر محتوای سایت از جمله تصاویر، متنها و محصولات آماده باشد، فرآیند طراحی سریعتر انجام میشود. اما اگر محتوای سایت آماده نباشد، طراحی سایت تا زمانی که محتوای لازم فراهم شود به تأخیر میافتد.
۶. هماهنگی با کارفرما
برخی پروژهها به تأییدهای مکرر کارفرما نیاز دارند. اگر این هماهنگی سریع انجام شود، طراحی سایت نیز سریعتر پیش میرود. اما اگر تصمیمگیریها به تأخیر بیافتد یا تغییرات مکرر درخواست شود، زمان پروژه طولانیتر خواهد شد.

در دنیای آنلاین، سایت مانند ویترین کسب و کار شماست. طراحی و ساخت سایت خود را به زیشا وب بسپارید تا برای شما یک سایت کارآمد، مدرن و بهینه طراحی کنیم
چه مشکلاتی باعث افزایش زمان طراحی سایت وردپرسی میشود؟
عوامل متعددی ممکن است باعث طولانیتر شدن فرآیند طراحی یک سایت وردپرسی شوند. این مشکلات معمولاً ناشی از برنامهریزی ضعیف یا تغییرات زیاد در طول پروژه هستند که در ادامه آنها را ذکر خواهیم کرد:
۱. عدم تعیین دقیق نیازهای کسب و کار در رابطه با سایت
اگر کارفرما بهطور دقیق نداند که چه چیزی از سایت میخواهد یا نیازهایش در طول پروژه تغییر کند، زمان طراحی سایت بهطور قابل توجهی افزایش خواهد یافت. تغییرات متعدد در طراحی و امکانات سایت ممکن است باعث بازگشت به مراحل قبلی و اصلاحهای مکرر شود.
پیشنهاد ما به کارفرمایان عزیز آن است که در ابتدا و قبل از شروع پروژه طراحی سایت برای کسب و کار خود، حتما تمامی ویژگیها و امکاناتی که نیاز دارید سایت شما داشته باشد را به طور کامل مشخص کنید تا روند انجام پروژهی طراحی سایت شما، به بهترین نحو ممکن پیش رود.
۲. آماده نبودن محتوای سایت
بدون داشتن محتوای آماده (متون، تصاویر، ویدیوها)، طراح نمیتواند صفحات را کامل کند. اگر محتوای سایت بهموقع آماده نباشد، پروژه به تأخیر خواهد افتاد.
۳. تغییرات مکرر در نظر کارفرما
اگر در طول پروژه، کارفرما مرتباً نظرات و خواستههای خود را تغییر دهد، این امر باعث افزایش زمان پروژه میشود. هر تغییری نیاز به بازبینی طراحی و بعضاً برنامهنویسی مجدد دارد که زمان بیشتری میطلبد.
۴. تأخیر در تأیید مراحل مختلف پروژه
در بسیاری از پروژهها، مراحل مختلفی نیاز به تأیید از سوی کارفرما دارند. اگر کارفرما در زمان مناسب تأییدهای لازم را انجام ندهد، این امر باعث تأخیر در ادامه کار و در نهایت طولانیتر شدن زمان پروژه میشود.
۵. مشکلات فنی
بروز مشکلات فنی یا ناسازگاری افزونهها یا قالبها ممکن است زمان طراحی را افزایش دهد. برخی از افزونهها ممکن است با یکدیگر تداخل داشته باشند و این نیاز به بررسی و رفع مشکلات دارد که ممکن است زمانبر باشد.
بیشتر بخوانید: هزینه طراحی سایت فروشگاهی چقدر است؟
مدت زمان مورد نیاز برای طراحی انواع سایتهای وردپرسی
سایتهای وردپرسی بر اساس ویژگیها و امکاناتی که دارند، به دستههای مختلفی تقسیم بندی میشوند. مانند سایت وردپرسی شرکتی یا سایت وردپرسی فروشگاهی و … . در ادامه مدت زمان تقریبی لازم برای طراحی هر یک از این سایتهای وردپرسی را بررسی خواهیم کرد.
۱. طراحی سایت شرکتی با وردپرس چقدر زمان میبرد؟
سایتهای شرکتی که شامل صفحات استاندارد مانند معرفی شرکت، خدمات، تماس با ما و درباره ما هستند، معمولاً بین 2 تا 3 هفته کاری زمان میبرند.
۲. طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس چقدر زمان میبرد؟
سایتهای فروشگاهی معمولا تعداد صفحات و امکانات بیشتری از سایتهای شرکتی دارند. در این سایتها نیاز است تا درگاه پرداخت قرار داده شود، صفحات محصول ساخته شود و صفحات مربوط به فرآیند خرید مشتری نیز طراحی شوند. مدت زمان طراحی یک سایت فروشگاهی وردپرسی، معمولا بین 3 الی 4 هفتهی کاری میباشد.
۳. طراحی سایت خبری با وردپرس چقدر زمان میبرد؟
برای سایتهای خبری نیاز است تا صفحات خبر و دستهبندی ها به خوبی طراحی شوند و صفحات طوری باشند که مخاطب علاوهبر خواندن یک خبر، خبرهای دیگر مربوط به آن خبر را نیز بتواند مشاهده کند. همچنین قابلیت اشتراکگذاری سادهی خبرها هم یکی از ویژگیهای مهم این نوع از سایت ها میباشد.
مدت زمان طراحی یک سایت خبری وردپرسی، معمولا بین 3 الی 4 هفتهی کاری میباشد.
۴. طراحی سایت املاک با وردپرس چقدر زمان میبرد؟
سایتهای املاک که نیاز به جستجوهای پیشرفته، فیلترهای متنوع و نمایش لیستهای املاک دارند، بهطور متوسط بین 5 تا 6 هفته زمان میبرد.
۵. طراحی سایت آموزش آنلاین با وردپرس چقدر زمان میبرد؟
سایتهای آموزشی که شامل مدیریت دورهها، پرداخت آنلاین و پنلهای دانشجویی و اساتید هستند، زمان بیشتری برای طراحی نیاز دارند و بهطور معمول بین 5 الی ۶ هفته کاری طول میکشد.
سخن نهایی
در این مقاله سعی کردیم به این پرسش پاسخ دهیم که طراحی سایت با وردپرس چقدر زمان میبرد و توضیح دادیم که طراحی سایت با وردپرس بسته به نوع وبسایت و امکانات آن، میتواند بین 2 هفته تا ۶ هفته زمان ببرد. سایتهای سادهتر مثل سایتهای شرکتی در زمان کوتاهتری طراحی میشوند، در حالی که سایتهای پیچیدهتر مانند فروشگاههای آنلاین یا سایتهای آموزشی زمان بیشتری نیاز دارند. عوامل متعددی از جمله استفاده از قالب آماده یا اختصاصی، نیازهای سئو و بهینهسازی و میزان همکاری کارفرما میتواند تأثیر زیادی بر زمان پروژه داشته باشد.
اگر شما هم صاحب یک کسب و کار هستید و نیاز به یک سایت مدرن و کارآمد برای فروش بیشتر و برندسازی محصولات و خدمات خود دارید، با ما تماس بگیرید تا دانش و تخصص خود را در اختیار شما قرار دهیم.
زیشا وب ، قدم به قدم در کنار شما تا موفقیت
سوالات متداول
۱. آیا استفاده از قالبهای آماده باعث کاهش زمان طراحی سایت میشود؟
بله، استفاده از قالبهای آماده باعث کاهش قابل توجهی در زمان طراحی میشود. این قالبها از پیش طراحی شدهاند و تنها نیاز به تنظیمات و سفارشیسازی دارند. البته اکثر این قالبهای آماده بهینه نیستند و میتوانند پاشنه آشیل کسب و کارها شوند.
۲. آیا محتوای سایت قبل از شروع طراحی باید آماده باشد؟
برای تسریع فرآیند طراحی، بهتر است محتوای اولیه سایت قبل از شروع پروژه طراحی سایت آماده باشد تا پروژه با سرعت حداکثری تکمیل شود.
۳. چه عواملی میتوانند طراحی سایت وردپرسی را پیچیدهتر کنند؟
پیچیدگیهای فنی، افزونههای متنوع، نیاز به قالبهای اختصاصی و تغییرات مکرر در نظر کارفرما میتوانند طراحی سایت را پیچیدهتر کرده و زمان پروژه را افزایش دهند.